9 juni 2016
Het is donderdagmorgen en ik stouw mijn auto vol met kampeerspullen en duikspullen. Dat is nog een hele uitdaging maar uiteindelijk past alles, dankzij mijn open dak,  in mijn Fiat 500.

Ik vertrek richting Rijswijk om eerst te gaan werken maar mijn hoofd zit al in Zeeland. Mijn eerste zoutwater duiken. Ook is mij meerdere malen verteld dat ik me ogen zal uitkijken wat ik in Zeeland allemaal onderwater zal gaan zien, ik kan niet wachten! Dus vertrek ik, met mijn dak open en het zonnetje op mijn bolleke, donderdagavond richting Zeeland naar camping Klaverweide. Daar word ik gastvrij opgevangen door Ineke en Henk Cornelissen. De tent is al snel opgezet. Vervolgens stromen Guido van Ierland, Suzan Appel en Marco Meinders binnen en wederom maakt de gastvrijheid van Ineke en Henk het mogelijk dat we lekker gezamenlijk kunnen eten.

10 juni 2016
Het slapen in een tent is me niet tegengevallen, behalve dan dat de zeemeeuwen me al vroeg wakker maakten. Inmiddels is Aline Flemming gearriveerd en we ontbijten met ze allen.
De eerste duikstek wordt bepaald en het is Willems Reef geworden. Ik kan niet wachten. Samen met mijn buddy Suzan ga ik mijn eerste zoutwater duik maken. En inderdaad, ik kijk me ogen uit: krabben, hooiwagenkrabben, zeesterren, naaktslakken, grondels, botervis, kreeften, mijn dag kan nu al niet meer stuk!

De tweede duik is in Den Osse. Eerst een stop maken om de, volgens vele GEJO-leden, beste frietzaak ‘Even Pause’ aan te doen. En ja, de friet is daar heerlijk! Hans Exalto is inmiddels ook aangeschoven. Ook komen wij Co en Ingrid nog tegen.

Op de parkeerplaats kleden wij ons om en klunen we de dijk over, het viel me geeneens tegen ;-).
Het zicht was redelijk en samen met Suzan en Guido ben ik mijn tweede duik gaan maken. Ook hier keek ik mijn ogen weer uit. Ik wilde graag tussen kwallen duiken en ik werd op mijn wenken bediend. We doken door een veld van oorkwallen, maar ook grote Noordzee krabben, kreeften, schol, botervis, grondels en de groene wier slak gezien. Ik juich van plezier.

Eenmaal boven water heeft ook Elsbeth Braaksma zich bij de groep gevoegd. Tegen de avond ga ik mee om te kijken bij de laatste duik van de dag, daar treffen we Rik Polman. Deze duik wordt gemaakt bij de Zeelandbrug.

Bij terugkomst laten we pizza’s aanslepen, wordt er gezellig gepraat en geborreld. Rond middernacht val ik heerlijk in slaap van alle indrukken. Wat een top dag!

11 juni 2016
Ook deze dag begint weer gezellig met een gezamenlijk ontbijt. Helaas werkt het weer niet mee en verzamelen we ons in de tent van Ineke en Henk. We besluiten de eerste duik te maken bij Scharendijke. Inmiddels heeft ook Erik v.d. Veer zich bij de groep gevoegd. Het regent behoorlijk maar we gaan de duik maken.
Ik duik vandaag met Elsbeth als mijn buddy. Het zicht is erg beperkt (minder dan een halve meter zicht). Het lijkt net of je tegen een muur aan duikt. Elsbeth stelt me gerust en met haar hand op mijn arm maken we toch een mooie duik.  We hebben heel veel botervissen, zeenaald, schol, Noordzee krabben, garnalen en een pitvis gespot. Not bad!  Na deze inspannende duik, heeft iedereen honger en belanden we voor de lunch bij Dive-Inn de Kabbelaar.

De tweede duik lijkt duikstek Zuidbout te worden maar bij aankomst daar is het onwijs druk met duikers die laat ik zeggen niet echt handig te water gaan. Stuk voor stuk glijden zij uit door met hun vinnen vooruit het water in te gaan. We kijken het tafereeltje nog wat aan en besluiten naar duikstek Goudzwaardweg te gaan. Het weer begint langzaam op te klaren. Wel bereikt ons het nieuws dat bij Scharendijke een duiker vermist is. De stek waar wij net vandaan kwamen, we werden er stil van.

Het is hier rustig en ik duik met mijn buddy Elsbeth. We maken een duik van meer dan een uur op een diepte van niet meer dan 4 meter. Dieper was niet nodig want er was hier weer veel onderwaterleven te zien.

Terug op de camping is Esther Koning aangeschoven. We besluiten te gaan barbecueën en daarna een strandwandeling te maken, langs het o zo mooie fort Ellemeet ;-).

Bij terugkomst wordt er nog gezellig geborreld en rond middernacht val ik wederom heerlijk in slaap.

11 juni 2016
Na het ontbijt vertrekken sommige al richting huis, maar Elsbeth, Hans, Marco en ik besluiten nog een duik te gaan maken. Suzan gaat met ons mee.
We besluiten bij Drieschor gemaal te gaan duiken. Dit keer geen vinnentrapje, trapje of via het water naar beneden maar langs een touw. Gelukkig doen wij het beter dan de duikers die we gezien hebben bij Zoutbout hahahaha.
Al gauw onderwater blijkt dat dit een goede keuze was om te gaan duiken. Het zicht was super en er was veel te zien. Veel krabben, kreeften, botervisjes, garnalen, naaktslakjes en nog veel meer onderwater grut.

Na afloop van de duik nog wezen lunchen met Elsbeth, Marco en Hans bij Jeanzz in Brouwershaven. Daar bereikte ons het trieste bericht dat de duiker die vermist was bij Scharendijke, was gevonden maar overleden was.

Bij terugkomst waren de tenten inmiddels opgedroogd en hebben we de boel opgebroken. Het  Zeelandweekend 2016 zat er op. Wat heb ik genoten!

Dank voor een onwijs gezellig en mooi duikweekend Suzan, Henk en Ineke, Marco, Guido, Hans, Erik, Elsbeth, Aline, Rik en Esther! Tot volgend jaar!

Natasja Steen