Toen mijn zus, tot grote vreugde van mijn moeder, haar verkering verbrak was er nog 1 ding dat haar dwars zat. Dat loste ze op met een dikke zwarte viltstift. (true story….).

Na deze Photoshop 0.1 is de techniek gelukkig niet stil blijven staan en kun je de zaak flessen zonder dat het de kijker zal storen. Het is een fundamenteel andere insteek als Lightroom, dat we eerder hebben behandeld. Lightroom is de digitale donkere kamer, Photoshop is een tool om je foto’s te manipuleren

We beginnen met een kort overzicht van hoe Photoshop is opgebouwd en hoe je ermee kunt werken. Vervolgens gaan we een paar technieken oefenen: hoe verwijder je die vin van je buddy die je verder prachtige foto verziekt? Hoe kun je een onderwerp in je foto meer af laten steken tegen de achtergrond? Hoe kun je een foto vol zweefvuil toch aantrekkelijk maken? 

De workshop wordt online gegeven op 30 oktober. We starten om 19:30 en de bedoeling is dat we uiterlijk om 22:00 klaar zijn

Als je mee wilt doen, laat het dan even weten aan de redactie. Vermeld daar ook even bij of je al beschikt over Photoshop.