Op vrijdagavond 7 februari verzamelde 13 dappere en gezellige GeJo’ers zich in zwembad Den Hommel voor de nettentraining.
Onder leiding van de instructeurs Remco Huisman en Willem Heijdeman werd er tijdens de theoriesessie eerst iets vertelt over de soorten netten waar je in verstrikt kan raken, met welk onderdeel van je duikuitrusting je vast kan komen te zitten en last but not least welke messen en lijnsnijders er zijn om je weer los te krijgen. De voor- en nadelen van de verschillende messen werd behandeld en tevens werd er ook nog kort uitgelegd hoe je het trimvest af kon doen (en uiteraard ook weer om) als je verstrikt geraakt bent in een net.

Na de theorie was het tijd om de duikspullen aan te trekken en al het geleerde in de praktijk toe te passen (m.u.v. het gebruik van de messen en lijnsnijders). Het zwembad werd omgebouwd tot een waar nettenparadijs waarbij er drie soorten netten werden uitgehangen en er was een plaats waar je kon oefenen met het uitdoen van je trimvest en vervolgens weer omdoen. De volgende netten hingen in het zwembad:
1) Fuik waarbij je onder toeziend oog van instructeur Remco kon ervaren hoe het was om in en uit een fuik te zwemmen.
2) Staand net aan de achterzijde van het zwembad waar je als duiker tussen het net en de achterzijde van het zwembad door moest zwemmen. Instructeur Cyriel zorgde er subtiel voor dat je vast kwam te zitten in het net waarbij je hulp van je buddy nodig had om los te komen.
3) Liggend net waarbij instructeur Donald liet zien hoe je onder het net door kon komen en vervolgens door het afdoen van je trimvest het net kon verwijderen uit je trimvest. Dit alles op een diepte van 3 meter.
4) Als laatste was er in het ondiepe een plaats gereserveerd waar je onder leiding van Willem kon oefenen met het uitdoen en weer aandoen van je trimvest.

Ook lag er in het ondiepe deel van het zwembad nog een net waarbij je met een geblindeerde duikbril dezelfde oefening kan doen als bij Donald.
Natasja hield als oppervlakte coördinator boven water in de gaten en hielp duikers weer in hun trimvest als dit niet op eigen kracht meer lukte en hielp met andere hand en spandiensten.

Na een gezellige evaluatie waarbij alle aanwezigen het een zeer nuttig en geslaagde avond vonden keerden we huiswaarts.
Cyriel, Donald, Natasja, Remco en Willem, bedankt voor de organisatie van deze leerzame avond.

Dirk Exalto