Dag allemaal

 

Hopelijk treffen we iedereen in goede gezondheid! De Coronacrises raakt iedereen en (zolang je gezond bent) is het missen van al die sociale contacten helemaal niet leuk. Gaan we proberen wat aan te veranderen…. Morgenochtend gaan we namelijk een experiment aan met een virtuele clubochtend!

We zijn druk aan het proberen geweest wat de beste oplossing zou zijn en zijn uiteindelijk uitgekomen bij Google Meet (voorheen Hangouts) Die bleef als enige redelijk presteren met meerdere deelnemers. Natuurlijk is het niet te doen om met z’n allen in één sessie bij te kletsen dus we hebben 5 duiklocaties (plus 1 reserve voor als ’t echt druk wordt) gemaakt waar we hopelijk bij kunnen kletsen. Het is de bedoeling dat je regelmatig van locatie wisselt zodat je iedereen te spreken en zien kunt krijgen.

Klik op de onderstaande links om de meeting op te starten

 • De Steiger (olv Willem) hier start je als je voornaam begin met A tot en met D
 • Het Platform (olv Frank) hier start je als je voornaam start met E tot en met G
 • Café Rene (olv Natasja) hier begint iedereen met een voornaam H tot en met K
 • De Walvishaai (olv Rob) startpunt voor mensen met voornaam L tot en met P
 • La_Chica (olv Suzan) de landingsplek voor leden met voornaam R-W

Reserve

 • Beeldentuin (olv Cyriel) deze gaan we gebruiken als het te druk wordt. Dat hoor je dan (hopelijk….) van ons

Nog een paar tips:

 • Praat niet door elkaar
 • Laat iedereen op zijn tijd aan het woord
 • Steek je hand op als je wat wilt zeggen
 • Als je niets zegt, zet je microfoon dan uit (rode icoon links onderaan je scherm)
 • Als je met een tablet of telefoon deelneemt, zet het apparaat dan ergens neer want anders worden de anderen deelnemers heel snel zeeziek

Je kunt op 2 manieren mee doen: met een computer of via je tablet of telefoon. In het laatste geval heb je de app Google (Hangouts) Meet nodig  (Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.meetings&hl=nl, Apple: https://apps.apple.com/us/app/hangouts-meet-by-google/id1013231476) Op een computer heb je alleen een ondersteunde browser nodig (Chrome, Firefox of Edge (versie 80) De browser zal je vragen om toestemming om je microfoon en webcam te gebruiken. Mocht je af en toe geen beeld mee te zien krijgen van anderen, wacht dan ff rustig af, de audio blijft het meestal wel doen. Lukt dat niet, verbreek dan de verbinding en probeer het nogmaals

Installeer de software op je mobiel vast en probeer vast of je een meeting kunt bereiken. Die kun je natuurlijk nog niet starten maar je kunt dan wel zien of je microfoon en camera werken. Mocht je problemen hebben, neem dan contact op met Willem (wjheijdeman@gmail.com of beter nog +31620956209)

Laten we hopen dat het gaat werken, ik zou het in ieder geval heel leuk vinden om mijn buddies weer eens te spreken