Om direct maar met de koude deur in huis te vallen: het ijsduikweekend naar Casaccia dit jaar was een succes!!

Voor onze reis naar Casaccia hadden wij (Cyriel, Natasja, Willem, Marieke en ik) er 2 dagen voor uitgetrokken. Op donderdag stapte we in de auto om richting onze overnachting, Ulm, te reizen. Toen we onderweg bij een wegrestaurant waren gestopt hebben we daar, naast het eten van een overheerlijk opwarm-schnitzel, ons staan verbazen over wat voor wonderlijk spul er uit de automaten van de Duitse mannen-wc kunnen komen. Eenmaal in Ulm aangekomen bleek er 1 kamer niet beschikbaar te zijn, waardoor we met z’n 5-en in een 4-persoonkamer (1x 2-persoonsbed; 2x 1-persoonsbed) konden slapen. Er zijn weinig voordelen wanneer je als enige single persoon bij 2 stelletjes zit, maar dit was een situatie waar het toch wel ècht fijn is om single te zijn: het 1-persoonsbed was voor 1 persoon namelijk echt prima te doen.

Toen we de volgende dag eenmaal aangekomen waren in Cassacia zijn we direct begonnen met het klaarstomen van het duikgebied. Zo hebben Natasja en Marieke “GEJO” in spiegelbeeld weten te schrijven in de sneeuw, wat onderwater dan juist niet in spiegelbeeld is. En zo hebben Paul (die was er al), Willem, Cyriel en ik na lang zwoegen met bijlen, pikhouwelen en zagen een bijt uit het ijs weten te slijn. En mocht u zich ooit in een positie bevinden waarin u net in die week een tentamen gynaecologie (u snapt denk ik ook wel dat zo’n tentamen per definitie kut is) heeft gehad dan werkt zo’n bijt hakken echt fantastisch om de frustraties de wereld uit te helpen.

Héhé, eindelijk zijn we bij dag 3 aangekomen, de dag waar het allemaal om draaide: DUIKEN! Nadat iedereen zijn/haar duikpak aan had getrokken en de uitrustingen in elkaar gezet waren was het eindelijke zover. Met een zicht van 20+ meter, een watertemperatuur van 3ᵒC en de mooie invallen van het licht, waren de condities uitstekend voor ijsduiken. Iedereen kon het beamen: het was hartstikke mooi onderwater! De in sneeuw geschreven “GEJO” was duidelijk te zien! Na het duiken heeft Paul ons meegenomen naar Italië om daar een stadje te bezoeken, waar aansluitend een heerlijk diner op ons wachtte, waarna we de volgende dag met enige weemoed terug naar huis zijn gegaan.

Kortom, het was een fantastisch weekend! Ik wil graag iedereen hartstikke bedanken, ik heb er echt enorm van genoten. Bedankt!! Daarnaast verdient Cyriel nog een bijzondere vermelding te krijgen, hij was namelijk tijdens de terugreis jarig (gefeliciteerd!!). Ik hoop dat ik volgend jaar weer mee kan!

Steven Muller

Foto’s van het weekend kun je hier bekijken