Een Gejo Zeelandweekend is voor mij altijd heel dubbel: ooit, in 2005, ging ik voor het eerst mee en sliep ik in een legertent op een veldbed. Mocht ik meerijden en wist altijd iemand de weg (niet dus). Vullen deden we bij “de” boer. En de getijdetabel zal vast bestaan hebben op papier maar ik begreep  pas jaren later het begrip kentering…

Nu zijn we welkom bij Camping Klaverblad te Ellemeet waar we zelfs een privé sanitair blok hebben per kampeerplaats! Met daarop mijn eigen tent. Je hoeft niet na te denken hoe je moet rijden naar Scharendijke want de navigatie app wijst de weg. Vullen doe je met de vul app, niet meer het hele jaar 50 cent muntjes te sparen. En dan is er ook nog een digitale getijdetabel!

Na de Coronajaren dus toch weer ja gezegd tegen het Zeelandweekend.

Vrijdagmiddag 24 juni kwamen de eerste Gejo-ers aan en is er zelfs een duikpaar wezen duiken. Wat mensen gingen naar het strand en weer anderen zijn uit eten gegaan.

Maar we waren er natuurlijk allemaal om te duiken. Zaterdagochtend in colonne naar Den Osse Haven. Met dank aan Rik was ik niet al bekaf voordat ik het water inging. Ietwat illegaal maar reuze handig zo’n bestelbusje dat je bovenaan de duikstek af zet. De haven is vrij lang erg ondiep maar na 30 minuten toch de diepte in gegaan. Het gebruikelijke Zeeland leven gezien zoals kreeften, krabben en wat slakjes. Zicht was aardig en na een uur duiken ging de dag verder bij restaurant Jeanzz. De middagduik kon met 1 kilo lood minder….

Bas stelde zijn boot Vrijheid  voor de middagduik ter beschikking voor 4 duikers. Heerlijk met Mila, Suzan en Elsbeth een relaxte (geen dijk over!) duik gemaakt net voorbij de Nieuwe Kerkweg. Tientallen Schepjes, een slakkensoort met inwendige schelp, bedekten het slip. Verder vielen de vele vrijlopende kreeften op. Maar het mooiste speelde zich boven water af: Bas en oppervlakte coördinator Cyriel hadden 3 zeehonden zien spelen met onze bubbels… De verklaring voor die vreemde stofwolken :-).

’s-Avonds de beroemde BYO ZL BBQ. Na een verfrissend buitje werd het later op de avond droog en was het super gezellig. Mede dankzij de zelfgemaakte pannenkoeken, yoghurtijs en heerlijke aardbeienpuree met slagroom van Bas.

Zondag is dan meestal de dag dat er met veel moeite nog een ochtendduik gemaakt wordt. Na het inpakken gingen echter 6 duikers duiken bij Scharendijke, dit moet een nieuwe record zijn. Ook het aantal Gejo toeschouwers was hoog. Maar iedereen wachtte natuurlijk op de middagduik bij Zoetersbout: de 200ste duik van Bianca. Een mooie afsluiting van weer een geslaagd, goed geregeld en gezellig Zeelandweekend!

Esther