Na wat heen en weer gemaild te hebben over wie wie zou ophalen en in welke auto vier duiksets zouden passen, zijn we op 9 april 2016 rond 8:15 uur, volgens ons veel te vroeg, vertrokken van Utrecht richting Enschede. De sfeer in de auto, op de foute muziek na ;-), is gezellig. We bespreken het feit dat dit onze eerste duik naar 10 meter is en dat is toch best een beetje spannend.  In Enschede aangekomen zien we de Grolsch fabriek met een enorme (bier)tank. We vragen ons echt af of dit nu wel de juiste duiklocatie is. Helaas of gelukkig geeft de tomtom aan dat we toch nog verder Enschede in moeten. Door straatnamen als Pantheon, Capitool en Colosseum wanen wij ons in het buitenland maar rond 10:00 uur hebben wij dan toch de juiste duiktank van Dive World gevonden.

Bij aankomst verkennen we de duikstek en starten we met een kop koffie. Tijdens het koffie drinken legt Cyriel ons uit wat we vandaag gaan doen. De oefeningen herhalen die we in het zwembad hebben geleerd maar ook om veel fun te hebben. We gaan aan de slag. Huib en Teun duiken met Cyriel. Jolien en Natasja met Elsbeth. Ineke en Esther assisteren boven water. De duiksets worden opgebouwd, de duikpakken aangetrokken en na de buddycheck belanden wij met de schredesprong in de duiktank.

Op het eerste plateau kijken we of we genoeg lood bij ons hebben om vervolgens af te dalen naar het tweede plateau op ongeveer 4 meter diepte. Daar vinwippen we om zeker te zijn dat we goed uitgelood zijn en wennen we aan de omgeving.Zo zitten er ramen in de wanden, ligt er een soort van boot op de bodem en zijn er ringen waar je doorheen kan zwemmen. Het is erg druk onderwater maar we vinden de bodem op 10 meter diepte gemakkelijk. We doen daar onze oefeningen, met name het gecontroleerd opstijgen. Halverwege de duik verloor Natasja haar lood maar doordat er genoeg vasthoudpunten waren, bleef een ongecontroleerde opstijging uit. Het lood werd door Elsbeth weer omgedaan en zo konden we de duik weer vervolgen. Het fun gedeelte was met een rollator over de bodem racen, frisbeeën en een plastic haai overgooi en. Helaas raakte de duikfles na een uur leeg, zodat we weer naar de oppervlakte moesten.

We sluiten de duik af met een gezellig lunch. Daar worden onze logboeken uitgedeeld en mogen we onze eerste duik noteren. Wij danken Ineke, Esther, Elsbeth en Cyriel voor een geweldige duikdag!

Nu op naar de buitenduiken.

Huib en Teun van Essen, Jolien Merks en Natasja Steen