22 augustus was het zover: de kennismaking met de duikstek aan “de overkant”. Georganiseerd door Paul en Ton om Gejo leden te laten zien hoe de gebouwtjes zijn en hoe het onderwatergebied is. Er waren ook leden van de WSU om te laten zien wat er inmiddels al aan de gebouwtjes is gedaan. Er staan o.a. al kasten voor de surfplanken. Verder waren zij benieuwd hoe de duikers het onderwater zouden vinden. We zijn met acht duikers onderwater gegaan.

Voor mij was de laatste duik hier in juni 2006, toen nog bij Buddha. Buddha is verdwenen en inmiddels staan SpaSereen en de accommodatie van UKC / Lake Diving op deze plek. Buddha had een onderwaterpark maar moest dit opgeruimd achtergelaten. Er zijn onderwater echter nog genoeg objecten en markeringen uit de Buddha tijd zichtbaar. We hebben drie wrakjes gezien en een speeltuin met glijbaan. Verder een mooi begroeide stellage wat een beetje leek op de mossel hangculturen. Geen idee wat het echt was maar het leek een mooie plek voor een snoek. En inderdaad: een giga snoek! Twee meter verder lag de volgende en verderop nog eentje. Maar of dat nou dezelfde was als nummer twee, daar verschillen de meningen over. Het was dus een zeer leuke duik!

De begroeiing is aan deze kant niet zo uitbundig als bij Outdoor Inn. Dit komt oa. door de invloed van de zon en de wind. Ook is de bodemstructuur anders, er is meer kans op stof door duikers volgens sommigen. Tijdens het duiken hebben we hier trouwens niets van gemerkt.

Daarna was er een gezellige barbecue met ruim twintig Gejo-ers. Het aansteken (eigenlijk het in elkaar zetten) van de BBQ’ s kostte enige moeite maar uiteindelijk kon het vlees erop.

Paul en Ton: bedankt voor het organiseren van de gezellige avond!

Hieronder wat foto’s van de avond (ook met dank aan Jeroen van de WSU).