Januari 2015 stond voor Duikteam Gejo in het teken van de Onderwatecompetitie De Gouden Snorkel. Hier een verslag van de jury, Ineke, Iris en MariekeV.

Week 1: Niets is wat het lijkt

Wat heeft de jury zich weer prima vermaakt, zeker nu de Mol zijn intrede heeft gedaan in de Onderwatercompetitie!

Wie had gedacht dat het spellen van woorden zo moeilijk zou zijn? De jury heeft toch echt vele malen OK-tekens gezien als gebaar over en weer dat de teamleden elkaar begrepen. Maar toch ontving de jury een letterbrij in plaats van keurige 7- of 8-letterige woorden. De verdienste van de Mol?

Ook het schoonhouden van je eiland was voor velen geen tactisch gebeuren. Want wie hield de tijd nu bij? Snapte elk teamlid de strategie? Tot op het laatste moment was het spannend wie dit spel ging winnen.

Na de eerste ronde staat team 1, aka Team Molshoop op de derde plaats met 4 punten, team 2, aka Team 2, staat tweede met 6 punten en aan de leiding gaat team 3, beter bekend als Team Brokkelsterren.

Week 2: Niets is wat het lijkt

De tweede week van de Onderwatercompetitie zit erop. Ook deze week bestond uit enerverende spelen die op het eerste gezicht heel makkelijk lijken. Maar wat makkelijk lijkt is zelden ook echt makkelijk, zeker als de Mol zijn werk doet!

Zo werd bekend dat team de Brokkelsterren in de laatste week volledig uit elkaar brokkelt als gevolg van vakanties en andere verplichtingen. Het wordt ze blijkbaar te heet onder de vinnen!

Het eerste spel is het Ledematenspel onder water: ‘2 neuzen, 2 voorhoofden en 25 vingers op de bodem en niets meer dan dat’! Weer genoeg mogelijkheden om te mollen: ’25 vingers? Dat hebben we niet met z’n vieren!’ Ja hoor Suus, goed rekenwerk! Jammer dat de meeste deelnemers de instructies van de jury vooraf niet serieus hebben genomen, het was echt makkelijker met een beetje lood om je lendenen.

Daarna ouderwets explosief achter een bal aan zwemmen. We noemen het Krattenbal en het bevat elementen van rugby, korfbal, free fighting en alle andere technieken om zo snel mogelijk de bal in het krat van de tegenstander te storten. Indrukwekkend is het shot van Bram, die met 1 worp zowat het hele zwembad overbrugd, maar helaas net mist. Diverse vinnen, snorkels en brillen vliegen in het rond. Onder het strenge toeziende oog van chef jury Ineke wordt er in een competitieve maar ook sportieve sfeer de wedstrijden uitgespeeld.

De stand na de tweede competitieronde:

  1. Team Brokkelsterren
  2. Team 2
  3. Team Molshoop

 Maar niets is wat het lijkt.

Week 3: De openbaring

De laatste week van de Onderwatercompetitie blijkt weer retespannend. Door een verwisseling van de score van het Krattenbal in week 2 begint de derde competitieronde met een rectificatie. Daardoor is dit de uitgangspositie aan het begin van de derde ronde:

Gerectificeerde tussenstand na week 2:

  1. /2 Team Brokkelsterren en Team 2, inmiddels omgedoopt tot Team De Molhunters
  2. zie boven
  3. Team Molshoop

In week drie beginnen de teams met de foto-opdracht. Team Brokkelsterren laat verstek gaan op deze laatste competitiedag, maar heeft vóór het uit elkaar vallen van het team wel een foto ingeleverd. Mooie kunststukjes worden onder water gebracht: de opdracht is om een aquariumfoto te maken, incl. visjes en waterplanten. Dit soort opdrachten brengt het creatieve in onze leden naar boven, ware kunststukjes! Team Molhunters imponeert de jury met een mini Gouden Snorkel (die zowaar er nog beter uitziet dan onze echte trofee!) en een weelderig gevuld aquarium.

Molhunters

Brokkelsterren

Molshoop

Na de foto-opdracht start een ingewikkelde estafette: op en neer het zwembad snorkelen en op de weg een rebus zien te ontcijferen en een knopenpuzzel oplossen. Dat blijkt helaas te moeilijk voor de deelnemers. De rebus lukt nog wel aardig, al wordt er vaak heen en weer gezwommen om de woorden te vinden. De knopenpuzzel leidt tot veel gekreun en gesteun: “de ring kán helemaal niet van de ene kant naar de andere kant!” wordt in wanhoop uitgeroepen. De jury had vooraf de opdracht getest en het bleek wel degelijk vrij eenvoudig te kunnen. Na een half uur ploeteren volgt het eindsignaal. Geen van beider teams heeft de puzzel ontknoopt, maar omdat Team Molshoop als eerste de rebusopdracht wist te voltooien, zijn zij de winnaar.

Vervolgens volgt nog de ontmaskering van de Mol: Team Molshoop betichtte met name Frank van sabotagepraktijken, terwijl de Molhunters het liefst Henk hadden zien vertrekken uit het team. Maar niets was minder waar: er was GEEN MOL! Dus geen van de teams verdient extra punten.

Na de estafette is de foto-opdracht doorslaggevend! Buiten op de parkeerplaats worden netjes de foto’s ingeleverd. Na grondig juryberaad is dit de toch verrassende eindstand:

  1.  Team Molshoop 20 punten
  2. Team Molhunters 18 punten
  3. Team Brokkelsterren 13 punten

 

Gefeliciteerd team Molshoop! En tot volgend jaar. Dan zal opnieuw fanatiek gestreden worden om de prachtige wisseltrofee.

Hieronder vind je een impressie van de 3 top avonden!