Over smaak valt niet te twisten” riep mijn moeder altijd en die had altijd gelijk (vond ze vooral zelf…) Toch is “mooi” een moeilijk begrip: is een kloddige meid zonder benen met haar broek half open “mooi?” Heeft een paspop in een verleidelijke pose esthetische waarde? Een replica van de David van Michelangelo wordt in bredere kringen gewaardeerd om zijn schoonheid alhoewel zijn handen en voeten erg groot zijn…(wat zeggen ze ook al weer over mannen met grote voeten? Oh ja, die hebben grote schoenen) maar bestaat er een absolute schoonheid? Zelfs in de Griekse oudheid worstelde Plato al met deze vraag: “bestaat er een universele schoonheid?” Hij (Plato) kwam er niet uit maar hij was dan ook geen lid van duikteam Gejo! Want iedereen die door onze uitgebreide beeldentuin zwemt kan dat niet volbrengen zonder veelvuldig de basisvaardigheid van brilletje klaren te bezigen. Tranen van geluk vullen de duikbril bij het zien van zoveel pracht! En boven alle twijfel verheven is de enorme King Kong die eindelijk Plato’s zoektocht naar universele schoonheid overbodig maakt.

Maar wacht! Er is meer! (klinkt als een slechte Tel Sell reclame) Een betonbos herbergt intussen de nodige snoeken in de top en kreeftjes in de basis. En ooit gehoord dat duiken Immersion diuresis  veroorzaakt? Klinkt  als een levensbedreigende aandoening maar is gewoon een  moeilijke term om te zeggen dat je van duiken enorm naar de plee moet… Ook daar hebben we een oplossing bedacht: het WC-potten rif! Tientallen mogelijkheden om enorm de pot op te gaan! En dan is er natuurlijk een veilig en mooi onderkomen voor een zeldzaam en prachtig onderwaterwezen: het donderpaddenhotel!

La het pièce de résistance: la Tour Eiffel, een welhaast onwaarschijnlijk nauwkeurige replica van de Eiffeltoren die afgelopen zaterdag 17 februari met de hulp van een grote groep ijskonijnen is afgezonken en een die een stevig basis gaat vormen voor het bijna 8 meter hoog ornament.

Wat ik met al dat dit slap gezwets wil zeggen is dat er keihard gewerkt wordt om het duikgebied op te leuken en dat die inspanning inmiddels hebben geresulteerd in een duikgebied dat zijn weerga niet kent. En mocht je ooit later, als wij wereldberoemd zijn, kunnen zeggen: “ik was erbij!“, kom dan eens een keer helpen, duikend of boven water, er is altijd wat te doen. Laat je telefoonnummer bij Willem achter om opgenomen te worden bij de Onderwaterklussers Whatsapp groep of kom gewoon langs op zaterdagmorgen, dan zetten we je keihard aan het werk .  (Overigens mag je natuurlijk ook gewoon een relaxt duikje komen maken…)