Het was druk voor een doordeweekse woensdag op het duikcentrum. Het onderwatergebied kan de nodige aanvulling gebruiken en hoewel ideeën en praktijk soms ver uit elkaar liggen was dat vandaag zeker niet het geval. PVC buis en wilgentenen veranderde langzaam maar zeker in een walvishaai. En ondanks dat het faunavervalsing is, hebben we het dier toch maar de diepte ingestuurd. En een te maken tunnel van golfplaten hield de gemoederen ook aardig bezig. Hoe krijg je platen van 6 meter lang op de juiste plek?

Tonnen als drijvers helpt, maar niet als de scherpe rand van het metaal de touwen van de tonnen doorsnijdt. Gelukkig gebeurde het wel op de eindbestemming maar een gecontroleerde afdaling was mooiere geweest. Dat lukte beter met de 2e lading die met twee stevig aan elkaar verbonden boten, voortgetrokken door onze scooterjongere Bas.
Eenmaal op de gewenste plek was het: “Bombs away!” en zeilde de platen naar beneden. Dat betekent wel dat we met het werkelijk bouwen eerst de delen bij elkaar moeten zoeken. Als bladeren in de herfst zeilde ze alle kant op…We zullen zien. Inmiddels was er ook weer een betonbosje gepoot dat binnenkort afgezonken kon worden en al die tijd werd er druk gepoetst in de kantine en kleedkamers. Kortom: we zijn er nog niet maar gaan er wel komen!

Een impressie van de dag kun je hieronder bekijken