Er ligt sneeuwt en het is koud. Wat ga ik onder water doen? Met wat buddy’s oefenen met een onderwater scooter! Onderwater scooteren staat al een tijdje op mijn bucketlist en nu is het mijn kans!

De avond van tevoren woon ik een korte theorieles bij. Hoe ga je om met zo’n scooter? Welke problemen kun je tegenkomen en hoe los je deze op?  Ik zet ook de scooter weer in elkaar, nadat een buddy deze heeft losgehaald. Wat zijn de stappen ook al weer? Met wat hulp lukt het. Nu op naar het zwembad, waar ik de theorie in praktijk kan brengen.  Eerst krijg ik een demo en al snel klikken mijn 2 buddy’s een scooter aan zich vast. Om me heen zie ik hoe zij zich bijna als professionals laten voortrekken. 1 maakt zelfs een looping! Nu is het mijn beurt. Eerst rustig wennen en kijken hoe het allemaal werkt. Het voelt goed om lekker door het water te zoeven. Ik krijg de smaak te pakken en zet hem in een hogere snelheid. Wat gebeurt er toch, de scooter trekt steeds omhoog. Na wat tips en oefenen, krijg ik hem beter onder controle. De tijd vliegt voorbij en het tijd om te stoppen. Toch doe ik snel nog een paar extra rondjes in het zwembad, want het is zo leuk om te doen!

De volgende ochtend sta ik aan de waterkant en krijg ik de laatste tips. Dan daal ik wat worstelend af in het water. Dat gaat toch wat anders met zo’n scooter aan je vast. Het zicht valt mee en ik laat me samen met mijn buddy’s rustig voortrekken.

Af en toe zorg ik zelf voor wat stof door te ver naar beneden te gaan. Het gaat steeds beter en ik kan meer om me heen kijken. Ik zie Tweety en het onderwaterbos gaat langs me heen. Wat een heerlijk gevoel om me te laten voortrekken en niet te hoeven zwemmen. Ik krijg er geen genoeg van! De koude maakt een eind aan de pret en is het tijd om terug te gaan. Met een brede glimlach kom ik boven. Dit wil ik nog een keer doen!