In 2018 heb ik een fantastische duikreis in de Malediven gemaakt. Een liveaboard. Samen met nog 11 andere Gejo-ers heb ik een top duikreis gehad.

Letterlijk vanaf de eerste duik ben ik ondergedompeld geweest in het overweldigend onderwaterleven daar. Een onderwaterleven dat zich met name kenmerkt door  het zogenaamde ‘grote spul’: overweldigend veel (diverse) grotere en kleinere haaien, giant manta rays, andere rays en uiteraard de walvishaai.

Hangend aan een rifhaak, deinend in de stroming, getuige zijn van giant manta rays die wachtend op hun beurt zich melden bij de zogenaamde  poetsstations, nieuwsgierig gadegeslagen door ander groot vis.

Giant manta rays die op armafstand over je heen zweven, jagend op plankton dat zichtbaar wordt door je duiklamp. 

Ik heb inmiddels vele duikreizen mogen maken en echt overal en nergens gedoken, maar de reis van 2018 staat heel erg hoog op de lijst van indrukwekkende reizen.

Omdat ik graag nog eens de onderwaterwereld van de Malediven wil beleven, ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden op dezelfde boot als waar ik in 2018 de liveaboard had gedaan: de M/V Emperor Atoll. Een fijne boot waar maximaal 12 duikers op mee kunnen. Ik heb een voorkeur voor kleine boten omdat het een hechtere groepsvorming heeft. Daarnaast heb je veel minder last van territoriumdrift waar sommige lieden toch wat last van krijgen, als er een grotere groep duikers zich klaar moet gaan maken om te water te gaan.

Helaas, de Emperor Atoll is niet meer in de vaart. Dus op zoek gegaan naar een andere kleinere boot. Die is gevonden in de M/V Dhinasha. Een boot die plaats biedt aan maximaal 14 duikers (er is plaats voor een 20-tal duikers, echter de ‘dhoni’ (in de Malediven is dat de bijboot van waaruit de duiken echt  gemaakt worden en die de ‘grote’ boot vergezelt) biedt plaats voor maximaal 16 personen. Derhalve is de boot ‘vol’ bij 14 duikers.

De liveaboards op deze boot worden aangeboden door de reisorganisatie “The True Maldives”. Deze organisatie wordt geleid door een tweetal ervaren Nederlandse duikers (https://thetruemaldives.com/nl/).

Na wat ‘marktonderzoek’ en onderzoek naar de aanbieder “The True Maldives” heb ik besloten daar mijn liveaboard naar de Malediven te boeken.

Je zult je ondertussen wellicht afvragen, vanwaar dit hele relaas over een geboekte reis….

Nou….

….Omdat ik weet dat er een aantal andere Gejo-ers zo wie zo geïnteresseerd zijn in een liveaboard in de Malediven en omdat ik verwacht dat er wellicht nog meer duikbuddies geïnteresseerd zouden kunnen zijn, ben ik in gesprek gegaan met The True Maldives.  

Ik heb hen gevraagd of de mogelijkheid zou bestaan de liveaboard die ik heb geboekt – dus 18-28 oktober 2024 –  wellicht een periode exclusief vrij te houden voor Gejo-leden. Een verzoek dat graag werd ingewilligd omdat zowel ik (en daarmee ook geïnteresseerde Gejo-leden) als zijzelf  (als reisaanbieder) daar beiden voordeel bij hebben. Tot het einde van dit kalenderjaar (2023) wordt het boeken op de liveaboard van 18-28 oktober 2024 exclusief voorbehouden aan Gejo-leden (op de website zul je dan ook zien  dat conform deze afspraak de liveaboard van 18-28 oktober 2024 op ‘vol’ is gezet).

Mocht de boot aan het einde van het jaar nog niet helemaal vol zijn, dan wordt de liveaboard weer vrijgegeven op de website voor de dan nog openstaande plaatsen. Mocht de boot wel vol komen met Gejo-duikers, dan ga ik nog eens met The True Maldives om tafel of daar voor ons als reisgroep nog wat tegenover staat 😊.

 

Dus….

Mocht je zin hebben in een mooie liveaboard in oktober 2024, kijk dan gerust even op de website van The True Maldives (https://thetruemaldives.com/nl/).

Kort samengevat:

 • 18-28 oktober 2024: 11 dagen (10 nachten)
 • €1899,– pp, o.b.v. gedeelde hut (2 pers)
  • vlucht (ong. €1200/€1300)
  • fooi duikgids(en) (gebruikelijk +/- $ 10,– pp/pd)
  • alle transfers, bezoek Male, bezoek eilandje
  • alle maaltijden, koffie, thee, water, snacks (soft drinks en bier tegen bijbetaling)
  • 3 duiken per dag
  • nacht-, wrak-, stromingsduiken
 • geen vaste route: het onderwaterleven zal ons leiden… (dat was een belangrijke reden deze reis te boeken, uiteindelijk is dat waar je voor komt. Dus flexibel en daarmee ook ten opzichte van andere boten die op dat moment een reeds vastgelegde route varen).

 

Ik heb op de algemene ledenvergadering (ALV) van Gejo 2 weken geleden, deze reis reeds ‘gepresenteerd”. Voor degenen die daar niet aanwezig waren, wil ik deze duikreis ook hier in de BuddyBriefing delen.

Na de ALV werd ik overstelpt met positieve reacties. Resultaat: binnen 2 uur had ik 10 aanmeldingen voor de reis (!…!).

Dit betekent dat op dit moment dus 11 van de 14 bedden aan boord vergeven zijn…. Met andere woorden: het gaat hard op weg naar een volledige Gejo-boot!

Ik heb met The True Maldives afgesproken dat ik voor wat betreft geïnteresseerde Gejo-duikers hun contactpersoon ben. Dus wil je graag mee, dan nog niet zelfstandig boeken, dit vanwege het overzicht!!!!

Mocht je dus interesse hebben, graag mij dan even informeren (per mail: igf.verwey@kpnmail.nl of per whatsapp: 06 29329292).

Mocht je geïnteresseerd zijn maar ook nog vragen hebben, dan hoor ik dat ook graag.

 

Tot bubbels,

Inez Verwey