Door de camera zag het er goed uit: fanatieke Gejo-ers die de winterblues van zich af proberen te schudden in een subtropisch zwemparadijs tijdens Gejo’ s eigen Expeditie Hommeles. Hun missie? Niet weggestemd worden! Dit onder toeziend oog van de eilandraad bestaande uit Willem, Frank, Tommy en Natasja. De teams Noord, Oost, Zuid en West bestaan elk uit 4 of 5 personen en krijgen hun eigen stamkleuren tijdens de uitleg in de supergezellige kantine.

De kampen moesten 2 snorkelproeven afleggen. Voor proef 1 (in het kort) moest er een emmer tot zinken worden gebracht met behulp van lood en daarna weer worden gelift met een decoballon. Voor proef 2 kreeg ieder team een foto van een Duplo bouwwerk.  Dit moest dit onderwater blind worden nagebouwd.

Kamp West werd avond winnaar en Inez ging na afloop als teamleider en zeer gelukkig mens naar huis met de immuniteitstotem. Edith ging ook naar huis, zij werd helaas massaal weggestemd. Hier werd hevig over geprotesteerd en er werd gevraagd of dit echt niet anders kon worden opgelost. En hoe kon nu iedereen op Edith gestemd hebben?

Natuurlijk was dit doorgestoken kaart en van te voren overlegd met Edith. Zij kan de komende 2 weken niet en zij speelde het spel als een echte pro mee!

Benieuwd wat de eilandraad nog meer bedacht heeft aan proeven en intriges? Vrijdag 18 januari is er weer een nieuwe aflevering van Expeditie Hommeles!

Voor de volledigheid de gehele uitslag

Kamp West 3
Kamp Noord 2
Kamp Zuid 1
Kamp Oost 0

Hieronder vind je het complete fotoalbum,  net als bovenstaande tekst van de hand van Esther Koning