De meest westelijke duikstek van de Grevelingen bevindt zich in de voorsteden van Scharendijke met uitzicht op de Brouwersdam. De stek is qua instap en onderwatergebied erg eenvoudig en wordt daarom vaak gebruikt voor beginnende duikers. Maar ook voor de wat meer verwende duiker is er veel te zien. De duikstek is namelijk erg dichtbij de inlaat van Noordzeewater in de Grevelingen en dat zorgt er voor dat er een grote verscheidenheid aan onderwaterleven te vinden is. Nadeel van deze inlaat is dat het zicht er meestal matig is.

Het goede nieuws is dat je geen dijk over hoeft. Het slechte nieuws is dat je wel een duin over moet klimmen die zeker twee keer zo hoog is als de dijk…Vanaf de parkeerplaats neem je de grote trap die over het duin leidt. Mocht je dan nog genoeg fut over hebben mag je ook weer naar beneden.
Hou dan rechts aan tot bij de dam recht onder het Koepeltje (niet verbazingwekkend de naamgever van de duikstek). Daar is een mooie steiger waarvandaan je makkelijk te water kunt. Je kunt zowel rechts als links uitduiken maar eerlijk gezegd vind ik de rechterkant (richting Scharendijke) mooier omdat je daar een wat steilere helling hebt met veel basalt blokken.

Onderwater kom je hier veel leven tegen zoals kreeften, naaktslakken en veel jonge platvis. Ook zie je er veel zakpijpen. In de zandplaat voor de steiger zijn er in augustus/september relatief veel sepiola’s te zien.

Belangrijke informatie

Plaatsbepaling voor hulpdiensten: Rampweg, Scharendijk (ter hoogte van de snackbar) (duikstek nummer 17a)

Telefoonnummers:

  • Hulpdiensten: 112
  • Politie algemeen: +31 900-8844
  • DAN Nederland: +31 223-658220

Locatie