Er zijn drie duikstekken bij Oostvoorne, alle drie bereikbaar vanaf de recreatieweg. Bij “De Stormvogel” is ook de mogelijkheid om te vullen. Door een brand begin 2014 is het nu tijdelijk niet mogelijk om te vullen omdat het duikcentrum volledig afgebrand is.

Lang is het zicht in Oostvoorne mager geweest. Intussen is het zicht behoorlijk verbetert door zeewater in het meer te pompen. Het water in het meer is brak dus als je erg licht uitgetrimt ben, zorg dat je wat extra lood bij je hebt. Qua vis is het niet echt een wereldstek maar je kunt er wel platvis en paling tegenkomen en natuurlijk de brakwatergrondel, die je eigenlijk in Nederland alleen in Oostvoorne tegen kunt komen. Verder is er in Oostvoorne forel uitgezet maar die zitten voornamelijk aan de westzijde van het meer, daar heb je bij duikstek Baardmannetje de meeste kans op.

De eerste duikstek is voor restaurant “De Stormvogel” en word dan ook Slag Stormvogel genoemd. Je kunt te water naast het botenhuis of tussen de dammen door links van “De Stormvogel. Voor deze dam liggen de resten van een wrak van een 16e eeuws wrak.

De tweede stek ligt aan de tweede afslag en wordt in wandelgangen Slag Bergeend genoemd. Je kunt in het verlengde van de afrit te water en dan schuin naar links uitzwemmen. Hierna gaat de bodem snel naar beneden en kun je langs steile wanden mooi duiken. Er liggen veel veenblokken. Deze duikstek is bijzonder geschikt al je eens een diepere duik wilt maken.

De derde duikstek is de meest westelijke van alle duikstekken. Hier liggen een aantal wrakken. Het meest interessant is het wrak van de Archimedes, een stoomzeilschip uit 1839 met een lengte van 41 meter. Het wrak is al in verregaande staat van ontbinding maar er zijn nog wel veel resten te zien. Het wrak ligt op 18 meter diepte op 295 graden vanaf de bolder. Op 9 meter ligt er een wrak De Titanic (geen geintje maar inderdaad niet dé Titanic), te vinden met een kompasstand van 120 graden vanaf de bolder. Tenslotte ligt er op een koers van 115 graden op een diepte van 12 meter de Amsterdamned. Dit wrak is gebruikt voor de verfilming van Amsterdamned. Het is intussen bijna geheel vergaan.

Belangrijke informatie

Plaatsbepaling voor hulpdiensten: Noordoever, Oostvoorne

Telefoonnummers:

  • Hulpdiensten: 112
  • Politie algemeen: +31 900-8844
  • DAN Nederland: +31 223-658220

Locatie