Informatie die Donald en Frits tijdens de verkenning opgedoken hebben:

Vreemde duikstekken leveren vreemde avonturen op. En dit avontuur begon met een A4-tje van Rob Vos met daarop een aantal nieuwe duikstekken. Toen we deze plekken op de kaart probeerden te vinden bleek dat nog niet alles opgetekend was, duidelijk onontgonnen gebied dus. Na een telefoontje met de GG & GD bleek dat inentingen nog nét niet nodig waren en na een gedegen fysieke training en een goede voorbereiding hebben we de Laro opgetuigd en zijn we met de Vosjes (Rob en Joke) op expeditie gegaan.
We hebben een aantal stekken uitgeprobeerd en hebben genoeg duikstekken gevonden om ons nog maanden zoet te houden. Ik wil nu niet alle voorpret gaan bederven dus daarom alleen de beschrijving van de duikstek van deze maand, en dat is Meerse Plas bij Den Dungen, lokaal ook wel bekend als het Dungse gat…

Een erg leuke plas. Het heeft ergens wel iets weg van de Tijningen in combinatie met Vianen. Veel bomen en helder water. Er kan erg gemakkelijk te water gegaan worden door middel van een strandje. Vooraf heeft men ons wel gewaarschuwd voor de lokale ontspoorde jeugd, die als hobby auto’s leeg rooft. Onze ‘discovery dive’ heeft onze ergste vermoedens bewaarheid. Het zicht was perfect en het water een heerlijke 6 graden Celsius. Zelfs de vissen begonnen te overwegen om hun bontje in te ruilen voor een comfortabele 3 mm. Helaas hebben we ze het niet kunnen vragen. We zijn ze op onze eerste duik namelijk nog niet tegen gekomen. Bleek dus bij navraag aan lokale duikers dat we op de verkeerde plaatst gezocht hadden. De beste plek voor vis was bij het riet en niet in het verlengde van het strandje op een diepte van ongeveer 15 meter.

Belangrijke informatie

Plaatsbepaling voor hulpdiensten: Meerse Plas, 5275 Den Dungen

Telefoonnummers:

  • Hulpdiensten: 112
  • Politie algemeen: +31 900-8844
  • DAN Nederland: +31 223-658220

Locatie