De duikstek ligt op zo’n 200 meter afstand van de andere duikstek Kijkuit en is daar ook goed mee te vergelijken. Het is er redelijk krap qua parkeerruimte tenzij je bij de kampeerboerderij parkeert maar als je met meer auto’s bent is het wel sociaal om even toestemming te vragen. De stek is een erg rustige plek dus een goede uitwijk als je grote drukte op andere stekken vermoed.

Ook deze duikstek ligt vrijwel onder de vaargeul en het is dan ook van belang om niet tijdens de duik een vrije opstijging te maken. Als je over de trap klimt zie je twee golfbrekers voor je. Je kunt het beste links van de linker golfbreker te water gaan omdat het tussen de twee golfbrekers niet dieper dan 1 meter is en dat is zwaar lopen met zoveel zooi op je rug. Je kunt vanaf de punt van de golfbreker in een halve cirkel naar de andere golfbreker duiken.
In het midden staat een kleine fuik, dus kijk uit. De begroeiing is magertjes maar met goed zicht (wat op de Greveling toch regelmatig gebeurd) is het toch een leuke duik. Veel slakjes, platvisjes, krabben en anemonen zijn er te zien. Eigenlijk een erg goede plek voor een nachtduik of een relaxt tweede duikje.

Belangrijke informatie

Plaatsbepaling voor hulpdiensten: Zeedijk, Zonnemaire (bij boerderij/camping Kijkuit) (duikstek nummer 9)

Telefoonnummers:

  • Hulpdiensten: 112
  • Politie algemeen: +31 900-8844
  • DAN Nederland: +31 223-658220

Locatie