Breveteisen 3* duiker

De 3* duiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Dive Master. Dit is een internationaal bekende benaming, waarvan de bevoegdheden aansluiten bij wat de NOB-3* duiker in zijn opleiding heeft geleerd.

Brevetdoelstellingen

Als 3* duiker wordt je opgeleid als ‘begeleidend duiker’. Je leert in het onderdeel Redden hoe je moet reageren bij een duikongeval. Ook leer je hoe je duikers in opleiding kunt begeleiden door duiktechnieken met hen te oefenen.

Tenslotte worden je recente inzichten in de decompressietheorie aangeboden maar ook als 3* duiker duik je binnen de nultijden.

Duikervaring

Voordat het 3* duikbrevet kan worden aangevraagd, moet je in totaal minimaal 60 duiken hebben gemaakt. De duiken uit je vorige opleiding tellen hierbij mee, evenals de duiken die je maakt in het kader van je opleiding. Tevens moet je beschikken over de specialisatie Redden

Ingangsniveau

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding tot 3* duiker moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

lid zijn van de NOB
Minimaal 18 jaar zijn
Beschikken over het 2* duikbrevet of een gelijkwaardig ander brevet

Vervolgopleiding

Als 3* duiker sta je voor de keuze of je jezelf verder gaat specialiseren in het duiken als 4* duiker óf dat je kiest voor de instructiekant: de opleiding tot 1* instructeur. Natuurlijk kun je ook allebei doen.

Als 3* duiker kan kiezen uit alle specialisaties, inclusief Decompressieduiken, Nitrox gevorderd en Introductie Grotduiktechnieken.