Een bijzondere duikstek in de Grevelingen is het gemaal bij Dreischor. Het onderwaterleven verschilt op zich niet veel van de andere duikstek bij Dreischor (op zo’n 200 meter afstand) maar het leuke van deze plek is dat er twee grote buizen van het gemaal op een houten constructie in het water staan. De palen zijn vergeven van het leven. Elke vierkante centimeter is bezet door sponzen, wieren, garnalen, oesters kortom een uitbundige hoeveelheid leven. De constructie is boven water te zien aan de rechterkant van de duikstek. Er komen twee grote meerpalen boven water met een dwarsbalk ertussen. Onderwater kun je er komen door eerst recht vooruit te duiken over het 2 á 3 meter diepe plateau. Aan het einde van het plateau komt er een soort dijkje van steenstort en gaat het even om hoog tot het niet dieper is dan 1 meter. ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Daarachter begint de “drop-off”. Je gaat dan naar rechts. Je kunt eerst een minuut of 10, 15 op door jouw gewenste diepte duiken als je vervolgens maar opstijgt naar een meter of 5 want daar begint de constructie. Als je een groot staande wand net tegen komt ben je ongeveer een meter of 50 doorgeschoten. Keer dan om en stijg op naar een meter of 4,5 en je komt de constructie vanzelf tegen.
Aan beide zijde van de instap kunnen fuiken staan dus wees voorzichtig. Een ander nadeel van deze stek is dat er weinig parkeerplaats, maar dat het toch één van de meest gewilde duikstekken van de Grevelingen is.

Belangrijke informatie

Plaatsbepaling voor hulpdiensten: Zuidlangeweg bij het Gemaal, Dreischor (duikstek nummer 4)

Telefoonnummers:

  • Hulpdiensten: 112
  • Politie Zeeland: +31 900-8844
  • DAN Nederland: +31 223-658220

Locatie