Zilverenschor

Zilverenschor

Deze duikstek bevindt zich in het Veerse Meer. De vaargeul loopt er redelijk dicht langs wat betekent dat je niet erg diep kunt duiken omdat je anders in de vaargeul terecht komt. Ik heb geen idee hoe druk het hier kan zijn. Toen wij er zijn wezen duiken was het eind januari, vroor het een paar graden en regende het af en toe: de parkeerplaats was leeg. De duikstek zelf begint met een heel langzaam aflopende grindstrand. Na een meter of 20 is er een “drop-off”. De helling is vaak kaarsrecht. Het bestaat voornamelijk uit veenblokken. Op een meter of 10 vlakt de drop-off af naar een soort plateau voor het verder afzakt naar 15 meter. Dieper moet je niet gaan, te meer omdat je dan in de vaargeul terecht komt en dat is niet verstandig. Op het plateau liggen de afgebroken blokken veen. Wat opvalt is de hoeveelheid baksteenanemomen. Sommige blokken lijken wel bloedrood te zijn, zoveel baksteenanemonen groeien er op.

Naschrift: in de nazomer van 2013 nog een keer geweest en misschien lag het aan het seizoen maar terwijl in de rest van Zeeland het leven uit alle hoeken en gaten te voorschijn is gekomen, was deze stek eeerrrrrggg saai. Zo saai zelfs dat ik uiteindelijk maar selfies ben gaan maken  en geen flauwe grappen over wie nou de grootste kwal is of dat ik een familieportret gemaakt hebt…

Als er mensen in het gebouwtje zijn, moet je 2,50 euro betalen.

Belangrijke informatie

Plaatsbepaling voor hulpdiensten: Zilverschorweg, Veere (duikstek nummer 85)

Telefoonnummers:

  • Hulpdiensten:112
  • Politie algemeen +31 900-8844
  • DAN Nederland: +31 223-658220

Locatie

2017-04-04T07:45:35+00:000 Reacties

Zeg het maar!

Neem contact met ons op

Ton van Eck, onze secretaris is telefonisch bereikbaar op nummer 06 - 51233151 (na 18:00 uur)
maar natuurlijk ook via de mail

Of kom gewoon een keer langs!

Elke zaterdag zijn we te vinden aan de Maarsseveense plassen. We beschikken daar over een duikcentrum, voorzien van kleedkamers met douches en horeca met terras aan het water, een uitstekend plek om te vertoeven! Het duikcentrum is geopend van 09.00 uur tot 13.00 uur. Het adres van het duikcentrum is Westbroeksebinnenweg 2, 3612 AH in Tienhoven.