Vinkeveense Plassen

//Vinkeveense Plassen

Vinkeveense Plassen

Eén van de drukste zoetwater duikstekken van Nederland is Vinkeveen. Is dat nou terecht? Eerlijk gezegd wel een beetje, want als je de vervelende drukte terzijde schuift, is Vinkeveen een duikstek waar je het hele jaar door vis tegen komt, is het zicht vrijwel altijd goed, ligt er een onderwaterparcours. Nadeel is wel als je er een paar gedoken hebt, zal de plas je niet meer verrassen. Het zicht in de plas is waarschijnlijk zo goed omdat het open diep water is, dat contant ververst wordt. Het feit dat de plas midden in een veengebied ligt is te zien aan het bruine/gele water.

 De plas is zeker 50 meter diep, ontstaan door zandwinning om de A2 en de Bijlmermeer aan te leggen. In Vinkeveen kom je vrijwel altijd baarzen tegen en heb je in de zomer een redelijke kans om snoekbaarzen te zien. Het onderwaterparcours bestaat uit een aantal wrakjes, de resten van een onderwaterhuis. Na het jammerlijk mislukte poging van een stel uiterst onhandige prutsers om de stadsbus te verplaatsen (waarom kunnen mensen niet gewoon met hun poten van spullen afblijven?) is er een tijd geen stadsbus in Vinkeveen geweest. Gelukkig is er een nieuwe bus geplaatst, waar overigens ook al weer de nodig dingen van gesloopt zijn…

De duikstek is eenvoudig te beduiken. Langs de hele lengte van de parkeerplaats is een steiger aangelegd met een aantal trappen en er is zelfs een instapplaats voor invaliden. Er lopen door het hele duikgebied touwen die de verschillende “attracties” met elkaar verbinden.

Vergunning
Je hebt duikvergunning nodig om te mogen duiken in Vinkeveen. De vergunning kun je kopen bij de duikwinkel Airdiving Vinkeveen, Baambrugse Zuwe 143b, 3645 AR Vinkeveen, www.airdiving.nl

Belangrijke informatie

Plaatsbepaling voor hulpdiensten: Baambrugse Zuwe, De Ronde Venen ter hoogte van ‘t Duikertje

Telefoonnummers:

  • Hulpdiensten: 112
  • Politie +31 900-8844
  • DAN Nederland: +31 223-658220

Locatie

 

2017-04-04T08:44:52+00:000 Reacties

Zeg het maar!

Neem contact met ons op

Ton van Eck, onze secretaris is telefonisch bereikbaar op nummer 06 - 51233151 (na 18:00 uur)
maar natuurlijk ook via de mail

Of kom gewoon een keer langs!

Elke zaterdag zijn we te vinden aan de Maarsseveense plassen. We beschikken daar over een duikcentrum, voorzien van kleedkamers met douches en horeca met terras aan het water, een uitstekend plek om te vertoeven! Het duikcentrum is geopend van 09.00 uur tot 13.00 uur. Het adres van het duikcentrum is Westbroeksebinnenweg 2, 3612 AH in Tienhoven.