Spiegelplas

Spiegelplas

De Spiegelplas is een leuke plas met over het algemeen goed zicht. Sinds een tijdje is er een nieuwe parkeerplaats en een mooie steiger, speciaal aangelegd voor duikers. Nadeel is wel dat je redelijk ver moet lopen, zo’n 200 meter. De plas is erg diep en heeft erg veel zoetwatermosselen vandaar het goede zicht. Vanaf de instap kun je twee kanten op. Naar rechts duik je langs een langzaam afdalende helling tot ongeveer zo’n 20 meter doorgaat. Af en toe wordt de zanderige bodem afgewisseld door puin. Vaak zijn dit de plaatsen om onderwater leven te zien. Pas wel op, want op drukke dagen kunnen er vissers langs de kant staan. Kijk verder ook uit want er zit ook wat betonijzer tussen dat uitsteekt. De plek is met name geliefd voor een nachtduik omdat het altijd wel paling, snoek of zoetwaterkreeftjes oplevert. Overigens blijkt heel vaak dat het meeste leven vlakbij de instapplek zit: kleine snoekjes, baarsjes en karpers zijn er te vinden. Kom dus niet te snel bovenwater  maar “snorkel” zover mogelijk door.

Belangrijke informatie

Plaatsbepaling voor hulpdiensten:

Googpad (zijweg Dammeweg), Weesp! (let op: er is een ander Googpad in Nederhorst den Berg, dat ligt helemaal aan de andere kant van de plas)

Telefoonnummers:

  •  Hulpdiensten: 112
  • Politie: +31 900-8844
  • DAN Nederland: +31 223-658220

Locatie

 

2017-04-04T08:23:25+00:000 Reacties

Zeg het maar!

Neem contact met ons op

Ton van Eck, onze secretaris is telefonisch bereikbaar op nummer 06 - 51233151 (na 18:00 uur)
maar natuurlijk ook via de mail

Of kom gewoon een keer langs!

Elke zaterdag zijn we te vinden aan de Maarsseveense plassen. We beschikken daar over een duikcentrum, voorzien van kleedkamers met douches en horeca met terras aan het water, een uitstekend plek om te vertoeven! Het duikcentrum is geopend van 09.00 uur tot 13.00 uur. Het adres van het duikcentrum is Westbroeksebinnenweg 2, 3612 AH in Tienhoven.