Van roosters, rekken en roteren

//Van roosters, rekken en roteren

Van roosters, rekken en roteren

Een imposante voorraad flessen, een even imposante stapel jerrycans, touw, spuitlansen, onderwaterscooters, roeiboten en ook nog eens 10 duikers waren er nodig om uiteindelijk 1 blauwe boei (Rene, bedankt voor je skippybal, zijn de kinderen er al achter?) zichtbaar te maken in het onderwatergebied. De dag begon zonnig en eindigde met bedrukt grijs weer en eigenlijk had het humeur van de duikers zich in exact tegenovergestelde richting ontwikkeld. Vooraf wisten we dat het een lastige klus ging worden: zouden we het oude, niet meer in gebruik zijnde rekken naar boven kunnen krijgen, zouden we de roosters die los verderop in de plas lagen kunnen vinden en bergen, zouden we een mooie plek kunnen vinden om het platform bij ons aan de overkant af te zinken?
En dat werd drie keer een dikke JA. Het platform naar boven krijgen was een flinke klus maar met wat gepast geweld lukte het om de platform aan de vette klei te onttrekken, wisten we bijna alle roosters op het droge te krijgen. De onderwaterscooters van Bas Vergunst waren onmisbaar om het platform naar de overkant te transporteren. Het afzinken van het platform ging niet helemaal zoals gehoopt, laten we zeggen dat de onderkant er erg mooi uit zag van boven… Maar na nog een extra duik met wat hefballon geweld wisten we het platform geheel naar onze zin te roteren en kwam het platform weer op zijn pootjes terecht. Binnenkort de roosters plaatsen (en de laatste twee even opduiken) en dan kunnen we comfortabel oefenen vanaf ons eigen platform. Iedereen, ook de vrienden van Nautilus, bedankt voor de hulp!

2017-04-25T14:24:12+00:004 Reacties

4 Comments

 1. Rob Doumaid 24/04/2017 om 21:10 - Antwoorden

  Het was een mooie dag vol uitdagingen. Operatie platform werd vooraf gegaan aan operatie droogpakrits (ook een succes). Hard gewerkt vandaag maar met een mooi resultaat. Onzichtbare held is Bas die met zijn scooters een cruciale bijdrage heeft geleverd.

 2. Willem Heijdeman 24/04/2017 om 21:26 - Antwoorden

  Was zeker een toffe dag! En dat je een onrepareerbare rits repareert maakt het dubbel tof 😉

 3. ronald draaijer 25/04/2017 om 12:06 - Antwoorden

  het was een dagje om het platform te gaan liften en met rekken

 4. Cockie Streng 19/06/2017 om 00:11 - Antwoorden

  een mooi verhaal, mooie fotoserie en een prima resultaat!

Zeg het maar!

Neem contact met ons op

Ton van Eck, onze secretaris is telefonisch bereikbaar op nummer 06 - 51233151 (na 18:00 uur)
maar natuurlijk ook via de mail

Of kom gewoon een keer langs!

Elke zaterdag zijn we te vinden aan de Maarsseveense plassen. We beschikken daar over een duikcentrum, voorzien van kleedkamers met douches en horeca met terras aan het water, een uitstekend plek om te vertoeven! Het duikcentrum is geopend van 09.00 uur tot 13.00 uur. Het adres van het duikcentrum is Westbroeksebinnenweg 2, 3612 AH in Tienhoven.