Plompe Toren

Plompe Toren

Plompe toren is één van de meest westelijke duikstekken in de Oosterschelde. De naam komt van de kerktoren die als enige bouwwerk is overgebleven van het dorpje Koudekerk (kijk hier voor meer info). De duikstek zelf is een bijzondere duikstek. Het is een prachtige duikstek maar het zicht kan erg variëren. Verder zit je dichtbij de Oosterscheldekering en dat betekent dat je goed de getijdentabel moet gebuiken omdat er veel stroming kan staan. Een groot voordeel van deze stek is dat de weg (met redelijk wat parkeerplaatsen) over de dijk loopt en je dus zonder veel inspanning te water kunt. Zorg wel dat je een touw uitgooit (vooral bij laag water) om weer makkelijk tegen de duik op te komen.

Onder water is het een bijzondere stek qua onderwater leven. Veel, heel veel brokkelsterren, veel krabben (waaronder de Noordzeekrab), dodemansduim en als je geluk hebt kabeljauwen en steenbolken. Je kunt het beste zo westelijk mogelijk te water gaan omdat je daar meteen op de steenstort duikt en dat levert altijd veel leven op. Je kunt tot zo’n 45 meter diep gaan maar het meeste leven zit tussen de 0-12 meter.

 Belangrijke informatie

Plaatsbepaling voor hulpdiensten: Plompe torenweg, Burgh-Haamstede (duikstek nummer 44)

Telefoonnummers:

  • Hulpdiensten: 112
  • Politie +31 900-8844
  • DAN Nederland: +31 223-658220

Locatie

2017-04-04T07:36:10+00:000 Reacties

Zeg het maar!

Neem contact met ons op

Ton van Eck, onze secretaris is telefonisch bereikbaar op nummer 06 - 51233151 (na 18:00 uur)
maar natuurlijk ook via de mail

Of kom gewoon een keer langs!

Elke zaterdag zijn we te vinden aan de Maarsseveense plassen. We beschikken daar over een duikcentrum, voorzien van kleedkamers met douches en horeca met terras aan het water, een uitstekend plek om te vertoeven! Het duikcentrum is geopend van 09.00 uur tot 13.00 uur. Het adres van het duikcentrum is Westbroeksebinnenweg 2, 3612 AH in Tienhoven.