Nionplas

Nionplas

(ook wel bekend als de Watertoren)
De plas is goed bereikbaar vanuit Utrecht en ligt op niet meer dan ongeveer 35 minuten rijden vanaf Utrecht. Het is een zandafgraving met mooie rietkragen en omzoomt met veel bomen. In de buurt staat een enorme witte watertoren die door zijn markante vorm een niet te missen herkenningspunt is. De plas is trouwens een stuk groter dan je op het eerste gezicht zou zeggen.

Het wordt gebruikt voor recreatie en surfen, maar er wordt ook veel gedoken (opleiding).
We gaan het water in bij een kleine aanlegsteiger. De maximale diepte is ongeveer 20 meter en het zicht (tijden onze ‘discovery dive’) was ongeveer tussen de 2 en 3 meter. Tijdens onze duik zijn we eerst naar 20 meter geweest en toen rustig naar een meter of 8 a 10. Op grotere diepte is er eigenlijk niet zoveel te zien, afgezien van een aantal kleine snoekjes die pas interessant gaan worden als ze een aantal jaar hun bordje pap hebben leeg gegeten.

Het leukste gedeelte is aan de kant op een diepte van ongeveer 10 meter. Omgevallen bomen en andere zaken hebben er toe bijgedragen dat vissen en ander onderwater gespuis aan de kant veel beschutting hebben.

Een nadeel van deze duikstek is dat er geen vulstation in de buurt is, de meest dichtstbijzijnde is in Breda. Zorg er daarom voor dat je fles gevuld is.

Belangrijke informatie

Plaatsbepaling voor hulpdiensten: Oosterhoutseweg, Geertruidenberg (bij de Nion watertoren)

Telefoonnummers:

  • Hulpdiensten: 112
  • Politie algemeen: +31 900-8844
  • DAN Nederland: +31 223-658220

Locatie

2017-04-04T08:11:17+00:000 Reacties

Zeg het maar!

Neem contact met ons op

Ton van Eck, onze secretaris is telefonisch bereikbaar op nummer 06 - 51233151 (na 18:00 uur)
maar natuurlijk ook via de mail

Of kom gewoon een keer langs!

Elke zaterdag zijn we te vinden aan de Maarsseveense plassen. We beschikken daar over een duikcentrum, voorzien van kleedkamers met douches en horeca met terras aan het water, een uitstekend plek om te vertoeven! Het duikcentrum is geopend van 09.00 uur tot 13.00 uur. Het adres van het duikcentrum is Westbroeksebinnenweg 2, 3612 AH in Tienhoven.