Maarsseveense Plassen

//Maarsseveense Plassen

Maarsseveense Plassen

De Maarsseveense plas is de plas waar we het meest duiken aangezien het duikcentrum Maarsseveen door ons gebruikt wordt voor de opleiding. Onderwater wordt druk gewerkt aan een nieuwe onderwaterparcours. Zowel Lake Diving als Gejo werken hard aan meer onderwaterobjecten. Er ligt gelukkig nog veel uit de tijd van Boedha, de vorige uitbater van het duikgebied

Naast de cultuur is er ook natuur te vinden. Maarsseveen heeft veel snoeken, de kans dat je er eentje ziet is dan ook behoorlijk. Het is een plas waar veel rivierdonderpadjes te zien zijn, een vissoort die je niet vaak in de rest van Nederlandse duikwateren aantreft. Daarnaast zijn er, vooral in het zomer zoetwaterkwalletjes, redelijk uniek voor Nederland. Verder heb je kans op baarzen, karpers en een enkele keer een paling. Maarsseveen is voor een zoetwaterplas een uitstekende keuze als je van beestjes houd, het bezit een biodiversiteit waar andere plassen alleen maar van kunnen dromen: kwaliteit over kwantiteit… Al met al is het een leuke plas om in te duiken. Het beste zicht heb je meestal in het vroege voorjaar.

Belangrijke informatie

Plaatsbepaling voor hulpdiensten: Oudedijk, Maarsseveen (rechts naast ingang recreatiebad)

Telefoonnummers:

  • Hulpdiensten: 112
  • Politie algemeen: +31 900-8844
  • DAN Nederland: +31 223-658220

Locatie

2017-04-04T07:54:58+00:000 Reacties

Zeg het maar!

Neem contact met ons op

Ton van Eck, onze secretaris is telefonisch bereikbaar op nummer 06 - 51233151 (na 18:00 uur)
maar natuurlijk ook via de mail

Of kom gewoon een keer langs!

Elke zaterdag zijn we te vinden aan de Maarsseveense plassen. We beschikken daar over een duikcentrum, voorzien van kleedkamers met douches en horeca met terras aan het water, een uitstekend plek om te vertoeven! Het duikcentrum is geopend van 09.00 uur tot 13.00 uur. Het adres van het duikcentrum is Westbroeksebinnenweg 2, 3612 AH in Tienhoven.