Kijkuit Polder

Kijkuit Polder

De duikstek ligt op zo’n 200 meter afstand van de andere duikstek Kijkuit en is daar ook goed mee te vergelijken. Het is er redelijk krap qua parkeerruimte tenzij je bij de kampeerboerderij parkeert maar als je met meer auto’s bent is het wel sociaal om even toestemming te vragen. De stek is een erg rustige plek dus een goede uitwijk als je grote drukte op andere stekken vermoed.

Ook deze duikstek ligt vrijwel onder de vaargeul en het is dan ook van belang om niet tijdens de duik een vrije opstijging te maken. Als je over de trap klimt zie je twee golfbrekers voor je. Je kunt het beste links van de linker golfbreker te water gaan omdat het tussen de twee golfbrekers niet dieper dan 1 meter is en dat is zwaar lopen met zoveel zooi op je rug. Je kunt vanaf de punt van de golfbreker in een halve cirkel naar de andere golfbreker duiken.
In het midden staat een kleine fuik, dus kijk uit. De begroeiing is magertjes maar met goed zicht (wat op de Greveling toch regelmatig gebeurd) is het toch een leuke duik. Veel slakjes, platvisjes, krabben en anemonen zijn er te zien. Eigenlijk een erg goede plek voor een nachtduik of een relaxt tweede duikje.

Belangrijke informatie

Plaatsbepaling voor hulpdiensten: Zeedijk, Zonnemaire (bij boerderij/camping Kijkuit) (duikstek nummer 9)

Telefoonnummers:

  • Hulpdiensten: 112
  • Politie algemeen: +31 900-8844
  • DAN Nederland: +31 223-658220

Locatie

 

2017-04-04T09:09:03+00:000 Reacties

Zeg het maar!

Neem contact met ons op

Ton van Eck, onze secretaris is telefonisch bereikbaar op nummer 06 - 51233151 (na 18:00 uur)
maar natuurlijk ook via de mail

Of kom gewoon een keer langs!

Elke zaterdag zijn we te vinden aan de Maarsseveense plassen. We beschikken daar over een duikcentrum, voorzien van kleedkamers met douches en horeca met terras aan het water, een uitstekend plek om te vertoeven! Het duikcentrum is geopend van 09.00 uur tot 13.00 uur. Het adres van het duikcentrum is Westbroeksebinnenweg 2, 3612 AH in Tienhoven.