Dreischor

Dreischor

Dreischor is één van de topduiklocaties van de Grevelingen. Niet alleen vanwege het feit dat je onderaan de dijk een redelijk ruime parkeerplaats vindt zodat je niet al te ver hoeft te lopen, maar vooral vanwege het feit dat er onderwater veel te zien is. De instap van de duikstek is niet al te moeilijk maar pas wel op want de loopbrug kan er verraderlijk glad zijn. Op zo’n 100 meter naar links en naar rechts staan fuiken met grote staande wanden dus ook daarvoor geldt: pas goed op, met name als het zicht wat minder is.
Het meest interessante gedeelte van de duikstek ligt naar het oosten, vanaf de instap naar links. De steiger ligt als het ware bovenop de reefballs, als je er afstapt en 5 meter afdaalt zit je op de reefballs. De reefballs zijn de moeite waard om goed te bekijken: veel anemonen, druipzakpijpen en klein leven vind je er. Onder de reefball zijn intussen door de kreeften ook flink wat schuilplaatsen gemaakt. Eenmaal voorbij de reefball kun je dieper gaan maar dan wordt hen snel een zandvlakte waar af en toe een pluk leven te vinden is. Beter is het om rond de 8 á 10 meter te blijven. Daar vind je namelijk een drop-off van basaltstort. Tussen de gaten vind je een overdaad aan leven: dikkopjes, grondels, kreeften, zeedonderpadden en naaktslakken. Let wel op dat je tijdens het neuzen in de hoekjes en gaatjes niet in het staande wandnet terecht komt. Terug kun je tot een meter of 5 stijgen en de rand van de drop-off bekijken. Veel soorten garnalen, zeesterren, zeenaalden en naaktslakken kun je er regelmatig aantreffen. In januari zijn er bijna altijd broedende zeedonderpadden te vinden bij Dreischor

Belangrijke informatie

Plaatsbepaling voor hulpdiensten: Zuidlangeweg, Dreischor (duikstek nummer 5)

Telefoonnummers:

  • Hulpdiensten: 112
  • Politie Zeeland: +31 900-8844
  • DAN Nederland: +31 223-658220

Locatie

 

2017-04-04T09:01:36+00:000 Reacties

Zeg het maar!

Neem contact met ons op

Ton van Eck, onze secretaris is telefonisch bereikbaar op nummer 06 - 51233151 (na 18:00 uur)
maar natuurlijk ook via de mail

Of kom gewoon een keer langs!

Elke zaterdag zijn we te vinden aan de Maarsseveense plassen. We beschikken daar over een duikcentrum, voorzien van kleedkamers met douches en horeca met terras aan het water, een uitstekend plek om te vertoeven! Het duikcentrum is geopend van 09.00 uur tot 13.00 uur. Het adres van het duikcentrum is Westbroeksebinnenweg 2, 3612 AH in Tienhoven.