Beoogd duikweekend Kreidesee te Hemmoor

//Beoogd duikweekend Kreidesee te Hemmoor

Beoogd duikweekend Kreidesee te Hemmoor

Zeer gewaardeerde leden,

Het idee is om eind oktober van dit jaar met geïnteresseerden een weekend te gaan duiken in de Kreidesee te Hemmoor.

De Kreidesee is een volgelopen open kalksteenmijn in het noorden van Duitsland op ongeveer 5 uur rijden vanaf Utrecht.

In de Kreidesee zijn diverse duikobjecten aangebracht zoals zwevende vliegtuigen, afgezonken bootjes; maar ook de authentieke mijnconstructies zijn nog aanwezig onderwater. Daarnaast bevat het water een fascinerend onderwaterbos en veel regenboogforel.

Het water is over het algemeen behoorlijk helder.

De Kreidesee is een plas die geschikt is voor duikers die duiken binnen de recreatieve limieten tot en met 30 meter, maar ook zeer geschikt voor duiken voor mensen die een dieper willen en gebrevetteerd en vaardig zijn om dat te doen.

Al met al biedt de Kreidesee voldoende mogelijkheden om een aantal leuke duiken te maken en een aantal aangename dagen door te brengen.

Een belangrijke voorwaarde voor het duiken in de Kreidesee is dat je duikt met twee eerste trappen. Dat betekent dat je of met een dubbelset duikt of een tank hebt met een dubbele kraanaansluiting.

Het hangt van de animo af of we het organiseren van deze trip ook echt doorzetten. Daarom vragen we je of je via onderstaande “poll” wil aangeven of je wel of niet mee gaat.

22 September aanstaande zullen we opbrengsten van de “poll” bekijken en laten we weten of we deze activiteit laten doorgaan.

Beoogde data voor deze trip zijn vrijdag 26-10 tot en zondag 28-10 (alternatief zou kunnen zijn donderdag 25-10 tot en met zaterdag 27-10.

Voor meer informatie over de Kreidesee zie ook:

https://www.kreideseetaucher.de/

Wie heeft er zin om mee te gaan naar Hemmoor

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Kijk hier voor een mooi filmpje over de Kreidesee

2018-09-18T21:31:07+00:000 Reacties

Zeg het maar!

Neem contact met ons op

Ton van Eck, onze secretaris is telefonisch bereikbaar op nummer 06 - 51233151 (na 18:00 uur)
maar natuurlijk ook via de mail

Of kom gewoon een keer langs!

Elke zaterdag zijn we te vinden aan de Maarsseveense plassen. We beschikken daar over een duikcentrum, voorzien van kleedkamers met douches en horeca met terras aan het water, een uitstekend plek om te vertoeven! Het duikcentrum is geopend van 09.00 uur tot 13.00 uur. Het adres van het duikcentrum is Westbroeksebinnenweg 2, 3612 AH in Tienhoven.